All on 4 polufiksni most na 4 implantata

Pokrovna proteza ili polu-fiksni most na 4 implantata je protetski rad kojim se nadomješta gubitak svih zubi i odgovarajućih potpornih struktura u čeljusti.

Polufiksni most na 4 implantata

Pokrovna proteza ili polu-fiksni most na 4 implantata je protetski rad kojim se nadomješta gubitak svih zubi i odgovarajućih potpornih struktura u čeljusti. Sastoji se od implantata koji su kirurškim zahvatom implantirani u kost, suprastrukture koja je fiksirana na implantatima (prečka) i proteze.

Proteza se razlikuje od one klasične u tome što je reducirana – ne pokriva nepce i općenito je manja i ugodnija za nositi. Ovakav rad ima puno pozitivnih karakteristika, broj kompikacija povezanih sa implantatima je smanjen zbog prečke koja ih povezuje i doprinosi stabilnosti.

Sama proteza je vezana na prečku MK1 sustavom ankera što ju čini nepomičnom,a u kombinaciji sa manjom površinom proteze rezultat je ugodan osjećaj u ustima i kratko vrijeme prilagodbe. Zbog toga što se materijalom za izradu proteza (akrilat) nadomještaju zubi i odgovarajuća meka tkiva estetika je na vrlo visokoj razini, zubne proteze su općenito protetski radovi sa najboljom estetikom.

Mogućnost skidanja rada osigurava dobro čišćenje i održavanje higijene – to znači da su biološke komplikacije (upale) rijetke i trajnost rada je velika.

Kada se odlučiti za polufiksni most na 4 implantata?

Kada se zubi gube tada dolazi i do gubitka mekog tkiva i čeljusne kosti, a dugotrajno stanje bezubosti može dovesti do raznih komplikacija i tegoba. Ugradnjom implantata rješavate se svih navedenih tegoba, a pri zahvatu se ne oštećuju okolni zubi. U slučaju tehničkih komplikacija rad se jednostavno reparira. Upravo sa ovim protetskim radom zadovoljen je najveći broj pacijenata i to zbog relativno jednostavne izrade, velike trajnosti i dobre estetike.

Ugovorite besplatan prvi pregled!

Dođite u ordinaciju dentalne medicine Kovačević Dental kako bi prekontrolirali zdravlje usne šupljine i dobili informacije o uslugama koje su najbolje za Vas.

Obratite nam se

Rossella Grenzi

Questo Dottore sta curando da mesi, la mia difficile bocca, molto metodico e preciso, dico a tutti di vincere la paura come ho fatto io, consiglio una visita e una seria consulenza, un saluto da Modena Italia by rossellagrenzi@gmail.com 👍👍👋✋

Klementina Tina Ćavar

Dr. Kovačević, stomatolog kod kojeg svaki strah nestane. Preporučujem ga 😁

Andrej Pobor Grof

Profesionalnost,pouzdanost,kvaliteta i vrhunska usluga bez straha od boli.

Kako do nas?

Nalazimo se u Krešimirovoj ulici 10A u centru grada Rijeke. ,Kako do nas?,

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • Accepted file types: jpg, png, pdf, txt, doc, docx.
    Ovdje možete izvršiti upload datoteke s vašeg računala.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Call Now Button